Vekil Adayları Çayı Tartışmalı

Vekil Adayları Çayı Tartışmalı

Rize ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan Milletvekili adaylarının çay politikaları konusunda somut çalışmalarını halka anlatmalı dedi.

12 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi Milletvekili adaylarının çay politikalarını halka anlatması gerektiğini söyleyen Rize ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan “ Yurdumuza çeşitli yollardan 30 ile 40 bin ton arasında kaçak çay girmekte. Resmi yakalanan ise 3800 ton görünüyor. Bu rakam ülkeye giren kaçak çay in ancak 10 da biri.  Önceki yıllarda 300 ton kaçak çay girdiğinde kıyameti koparırdık. Şimdi ise bunun 100 katı girmekte ve sesimiz çıkmıyor. Böyle devam ederse Rizeli Rize yi terk etmek zorunda kalacak ve çay bahçelerimiz Batum da ki gibi ormana dönüşecek. Artık siyasiler bu konulara el atmalı ve çay politikalarını açıklamalı” dedi.
 
Rize ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan devlet bakanı Hayatı Yazıcı ya konuyu anlattıklarını ancak net bir cevap alamadıklarını söyleyerek” Sayın bakan bu kadar çay in ülkeye girdiğini sanmıyorum diyor. Güneydoğu da çay satışı ortada, Şirnak, Adana, İstanbul ve çeşitli bazı illerde paketleme fabrikaları var, bunlara ne demeli. Kaçak çay in önüne mutlaka geçilmeli. Güneydoğu kaçakçılık yapacaksa Mazot, sigara geçirsin. Tabi bu durum Aydın Doğan ve Moris in hoşuna gitmiyor. Artik siyasilerimiz net cevap vermeli. Tüm muhtarlarımıza yazı yazdık ve siyasilere çay in geleceğini sormalarını istedik” dedi.

Kaynak: Rizedeyiz.Com
http://www.rizedeyiz.com/Haber/Vekil-Adaylari-Cayi-Tartismali-7056.html